fredag 20. september 2013

Høstluer

Høsten er nå kommet med skarpere luft og kroppen roper på innpakning i ull. Strikket noen pannebånd  i juni og noen luer nylig som jeg tenkte å gi til tantebarn som nye høstluer. 
Første gjengen fikk sine hodeplagg for ei uke siden. De slo skikkelig an og ønsker til nye vinterluer kom også! Så kjekt når de setter pris på det jeg strikker og gir uttrykk for å få mer. 
Jeg elsker jo å strikker luer så hva mer kan en ønske seg?

Oppskrift: Gros djevellue
Garn: Pickles Extra Fine Merino i fargene Pelargonia og Blek vår
Pinner: 3,5
Str: 6 mnder

Oppskrift: Inspirasjon fra gratisoppskrift til SandnesGarn
Garn: Drops Nepal i Lillamelert
Pinner: 4 og 5
str: tja....10-12 år?

Pannebånd i Filcolana Peruvian blogget om her
Pilotlue i Filcolana Peruvian blogget om her

Jeg var så heldig å få tilsendt bilder av ungene med luene på!


Litt stor enda til minstejenta

Tøff 2-åring som eeelsker luer og vil helst gå med de hele tiden, inne også

Eldste jenta på 10 år med den lilla luen var visst i ekstase over sin nye favorittlue

Jeg deler gjerne min oppskrift på den lilla luen, så skrik ut hvis noen er interessert!


Fin helg til de som titter innom!


søndag 8. september 2013

Summer top

Liker veldig godt å strikke med Pickles sitt Extra fine merino så da jeg bestilte superwashen de hadde fått feil, måtte jeg slenge med noen andre friske sommerfarger. Likte godt konstruksjonen på toppen fra forrige innlegg så jeg fant en oppskrift fra samme designer. Måtte endre litt på den som vanlig..Valgte å strikke denne med korte ermer som en topp i stedet for genser. Garnet er supermykt og glir godt på pinnene, splitter seg av og til, men det er litt vanesak.








Garn: Pickles Extra fine merino i fargene Eple(nesten ett nøste) og Blå Bonde(et halvt nøste)
Pinner: 4
Str: 3 måneder

Det var vel siste prosjekt som jeg strikket i juni. Det var en særdeles bra måned om jeg skal si det selv, ikke mindre enn 2 luer, 2 pannebånd og 4 babytopper ble unnagjort! 


God søndagskveld til alle som er innom!

onsdag 4. september 2013

Bonny

Holder enda på med å vise frem junistrikken! Strikket mange småplagg den måneden som jeg verken tok bilder av eller blogget om...Kanskje like så greit siden jeg nå har hatt en lang pause. Senebetennelsen kommer ganske hyppig så jeg må ta det litt rolig med pinnene. Vanskelig det, når en er så godt i gang og har så mange idéer i hodet som bare måå settes til verk!

Uansett, jeg kjøpte noe Filcolana lammeuld tidligere i vår og har ventet lenge på det perfekte prosjektet til den fine blålilla fargen. Valget falt på Bonny, en enkel men sneisen topp med korte ermer. Perfekt lite garn-testings-prosjekt.






Oppskrift: Bonny på Ravelry
Garn: Filcolana NZ lammeuld i farge 114 lys lilla
Pinner: 3,75 og 4
Str: 3 måneder

Valgte å ikke ha baksiden lik som forsiden, i tillegg gikk det raskere
Strikket med dobbel tråd og brukte da totalt litt over et halvt nøste. Toppen fikk en omgang med K.A Almgrens såpe fra Husfliden og ble betraktelig mykere etterpå!

Må jo si at jeg foretrekker et litt glattere garn å strikke med. Det er bedre for håndleddene og jeg strammer ikke til like mye. Men det går greit å strikke med av og til, det er ikke det strieste jeg har prøvd. Garnet blir heller ikke like jevnt som med andre typer, men bedret seg etter en vask. Jeg liker godt den rustikke følelsen av det og det kommer i et hav av flotte farger. Drøyt er det også, skulle bare ønske det kom i en tjukkere variant til p 3,5-4.

Jeg kjøpte det hos God som ull i Stavanger som også har nettbutikk. Her fins mye av Filcolana sine garn, bla Arwetta, Peruvian og Cinnia i tillegg til Hexa. 123knit.com selger det også, de har rask levering og veldig lav porto. Bare husk å sjekke toll.no for valutakurser så du slipper mva!


Ønsker alle en fin strikkeuke videre!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...