søndag 9. februar 2014

Vottebøker

Jeg gikk litt amok i bokhandelen forrige helg..Ble et skikkelig impulskjøp av vottebøker! Og så bar det til Husfliden for å kjøpe inn Rauma finull. 


Mange av dere har sikkert sett eller har denne fra før. Nydelig bok, "Vantar för alla årstider" av Clara Falk og Kamilla Svanlund.Mange forskjellige oppskrifter på pulsvarmere og votter. Gode beskrivelser og bra bilder! Denne bestilte jeg hos adlibris.no, den er på svensk, men det går helt fint.

Hos Ark bokhandel fant jeg "Varme votter og noen sokker", av Eva Trotzig. Den er opprinnelig svensk, men er nettopp utgitt på norsk. Jeg hadde kikket på den i bladet fra hobbyklubben, men kunne ikke vente lenger med å kjøpe den. 


Jeg syns det kunne vært bedre bilder i denne. De viser ikke modellene så godt og jeg liker å se hvordan HELE votten ser ut, ikke bare fra tommelen og opp…. Det er et "kapittel" om nålebinding, eller snarere et avsnitt og et bilde. Bare forklaring på hva det er ikke hvordan man gjør det eller en oppskrift med det.  Det samme er det med tvebandstrikking, ville likt at det var skrevet mer om dette og for eks oppskrift på pulsvarmere og litt veiledning. Dette syns jeg var en smule skuffende, men jeg beholder nok boka for det. Litt tunge forklaringer innimellom, hvertfall for meg som er rimelig nybegynner i votteverden. 

Et tips; på adlibris.no kan du finne den på engelsk til 98 kr hvis du takler det, eller den svenske til 117 kr. Hadde jeg visst dette hadde jeg nok gått for den i stedet for 329 kr for den norske når jeg følte den var litt mangelfull, etter mine forventninger hvertfall. 
Og vil du se bedre bilder av modellene så fant jeg noen prosjekter med de på ravelry.Sist fant jeg denne her hos Notabene. "Varme Hender" av Ágústa Thora Jónsdóttir, eller "Hl´yjar Hendur" som den opprinnelig heter på islandsk. Jeg valgte den norske versjonen da gammelnorsken min er noe rusten, hehe! Men det er veldig kult med gammelnorsk/norrønt og islandsk.Denne forelska jeg meg helt i med en gang! Liker det at den ikke er innbundet, men spiral i ryggen. Veldig praktisk å bruke den og du slipper at den blar av seg selv.
Utrolig mange fine oppskrifter og flere av de kommer i forskjellige størrelser, fra barn til voksen. Mange enkle mønstre og noen mer utfordrende. Greit for nybegynnere, det er gode forklaringer om hvordan en strikker fellingen, tommelen osv. Store diagrammer er også absolutt viktig så man slipper forstørrelsesglasset...

Etter å ha kikket i denne fant jeg favorittmønsteret og satte i gang. Dette er første gang jeg strikker mønster på både settpinner og tynne pinner! 
Å strikke vrangbord på pinne 2 var…eh pain? Og litt knotete.. Du kan si jeg ble glad når jeg så at jeg fint kunne gå opp i pinne!
Det gikk egentlig over all forventning. Jeg tok det ganske rolig og bare koste meg med det. På pinne 3 gikk det bra med mønsteret og det er lite hekting av tråd i disse. 
Så fikk jeg også prøvd ut finull. Ikke så godt å strikke på pinne 2, men 2,5 og 3 var bedre. Det er jo så mange fine farger i det garnet så det ga virkelig mersmak!

Jeg strikket to forskjellige votter av samme mønsteret, bare for at det ikke skulle bli kjedelig med vott nr 2.  I går fikk jeg fullført det ene paret minus tomlene. De gjemmer jeg til slutt og har tommelfest. Har 2 andre par med barnevotter som også mangler tomler hehe!


Mønsteret er Hengill i str M


Gleder meg til å bruke disse!
Var hos Husfliden igjen i går og fant mange fine farger, så nå setter jeg i gang med en ny vott!12 kommentarer:

 1. Åååå, så fine bøker du har kjøpt! Skjønner godt at du blir fristet!! :-)
  Fine de vottene du holder på å strikke!!
  Ha en fin søndagskveld! :-)

  SvarSlett
 2. Da er det klart hva du skal strikke på fremover! Kjekt å finne så mange inspirerende bøker. Kos deg med vottene:)

  SvarSlett
 3. Flotte bøker du har kjøpt, mye inspirasjon å hente der:-) Vottene ble flotte:-) Klem Marianne

  SvarSlett
 4. For noen herlige bøker! Jeg likte veldig godt den første og den siste du viste frem. Kanskje det blir noen nye vottebøker her i huset etterhvert også;)
  Flotte votter du har strikket. Gleder meg til å se mange flotte par her hos deg fremover. Inspirasjon!!!:)

  SvarSlett
 5. Så masse fine votter!! Fin inspirasjon :)

  SvarSlett
 6. Flotte votter du har strikket! Finull forandrer personlighet når det blir vasket, den blir fluffy og myk og lett og luftig. Og å plukke farger fra Finulhylla på Husfliden er jo som en drøm!

  SvarSlett
 7. Her var det mange gode boktips. Gleder meg til å la meg inspirere av det du kommer til å trylle frem av disse:) De første vottene var iallefall fine:)

  SvarSlett
 8. Du har litt å velge i der, masse flotte votter! Ha en kjempefin votte-strikke-uke!

  SvarSlett
 9. Så mange flotte bøker og votter. Likte spesielt den øverste samlingen av votter.

  SvarSlett
 10. Så mange fine bøker du har :), ønsker deg en fin uke videre

  SvarSlett
 11. Den svenske votteboken er det sååå mange som har, har ikke tenket å kjøpe flere mønsterbøker på en stund, men vet nesten ikke om jeg klarer å stå imot lenger...

  SvarSlett
 12. Så flotte vottene dine var! Skjønner hvorfor du kaller deg Frøken Fargerik! :)

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...