torsdag 26. februar 2015

Sokkegal

Vi er nå godt inne i det nye året, januar bare føyk avgårde og det samme har februar syns jeg. Flyttingen er overstått for et par uker siden og alt gikk fint. Det ble selvfølgelig stress med å bli ferdig på forhånd siden både elektrikere og malere gjorde flere forsvinningsnumre. Ganske frustrerende når vi ikke kom videre med det vi selv skulle fikse... Heldigvis fikk vi avslag på malerjobben, men det ble flere seine netter på hverdagene siste uka, så godt var det når alt var overstått. Nå er det meste til de viktigste rommene på plass og utpakket. Ellers mangler det litt bilder, gardiner og slike mindre ting. 
Jeg lengter veldig på vår nå slik at jeg kan begynne å rote rundt i hagen, det blir kjekt!

På strikkefronten har det gått mest i sokker. Mest fordi det er det eneste jeg har klart å konsentrere meg om og de kan jo strikkes i blinde, hehe. Har såvidt begynt på en jakke så jeg har litt å veksle mellom.

Man kan vel aldri få nok sokker uansett?

I fjor var målet å klare å strikke ett par til hver måned. Jeg begynte i april og klarte å fullføre hele 23! par før nyttår. Mine favorittgarn å bruke er enten Viking sin alpacasport eller Dustorealpakka sin Hverdags(dobbel tråd). Vikinggarnet inneholder noe nylon så det er litt sterkere, men jeg må si at Hverdags holder også veldig godt på tross av mangel på nylon. 

Som nattsokker er ren alpakka skikkelig mykt og godt. Dette paret er strikket med dobbel tråd tynn alpakka fra DSA, og av restene fikk jeg et par pulsvarmere. For å få de ekstra myke tovet jeg sokkene lett.Enda et par lett tovet i dobbel tynn alpakka. Disse fikk min mor til bursdagen sin tidlig i februar. Julepresang til en nevø ble disse i dobbel tråd av Hverydags. Jeg valgte to forskjellige grønnfarger for å få litt spill i de. Før flyttingen gikk jeg til innkjøp av disse herlige fargene, Hverdags dette også. Plutselig fikk jeg sånn trang til å strikke med rosa!Her har jeg akkurat begynt på et par i falsk patent. De blir så luftige men samtidig veldig varme. Og kjekt med litt tekstur til variasjon.
På søndag er det 1. mars og forhåpentligvis snart vår i lufta!9 kommentarer:

 1. Så flotte sokker! Jeg har også litt begynnende sokkedilla om dagen, får se hvor lenge det varer! Visste ikke at det gikk an å bruke garn uten nylonforsterkning til vanlige sokker, godt tips om Hverdags. Nattsokkene med Tynn Alpakka var superfine, du er så fink til å sette sammen farger!

  Lykke til i nytt hus og hage :)

  SvarSlett
 2. Så fine sokker du har strikket! Jeg likte spesielt de første, fargene er jo bare sååå herlige! De så myke og gode ut også.
  Ja, nå lengter vi til vår. Jeg har sådd noen frø og planlegger å kjøpe drivhus. Så får vi se hvordan det går....;)

  SvarSlett
 3. Flytting er slitsomt i seg selv. Da blir det ikke noe bedre av at ting ikke blir som man hadde tenkt og tar lenger tid enn det skulle gjort... Men sokker, ja. Det er jo alltid kjekt å ha, enten beholde dem selv eller å ha liggende på lur til det evt. trengs en gave :)

  SvarSlett
 4. Hei
  Du strikket altså 23 par i fjor!!!! Vel, da strikket du litt for meg også, he he...for jeg klarte ikke mine 12 som var planen. I år har jeg ikke planer om noe som helst!
  Godt dere har kommet på plass i det nye huset deres. Nå som våren har kommet såvidt igang, kjenner jeg oppussingsgenet kommer krypende. Tror kjøkkenet nå står for tur. Jeg får se hva jeg får tid til. Jobber så mye for tiden, at livet består av jobb, mat og søvn, he he....
  Hverdags er et herlig garn. Men jeg må anbefale deg å prøve DSA sitt STERK som er et sokkegarn i utgangspunktet. Helt perfekt til myke sokker som skal vare.
  Flotte sokker du har strikket. Og flott med rosa, da!!!
  God helg. Klem

  SvarSlett
 5. Så mange fine sokker. Likte spesielt godt fargekombinasjonen på de øverste.

  SvarSlett
 6. Flotte sokker! Jeg er spent på dem i falsk patent. De ser skikkelig fine ut!

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Godt at dere begynner å komme i orden i nyhuset. Jeg flyttet i ny leilighet i november, og det er sikkert at det er lenge til neste gang jeg flytter på meg igjen. Flytting er et slit uansett. Sokkestrikkingen din er imponerende! Her strikkes det prøver i ulike typer patent, for det fant jeg ut at jeg ikke kunne godt nok. Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
 8. Nå er det skammelig lenge siden jeg har skrevet en kommentar her!
  Jeg er superimponert over dine 23 sokkepar fra april til nyåret! Og så mange fine du har laget her. Jeg likte spesielt godt de øverste, de var så vårlige og fine i fargene :)

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...