tirsdag 1. april 2014

Bursdagstopp i striper

I helga var jeg i 40 årsdag til brorsan og samtidig var det en god anledning til å gi den stripete toppen til niesen min. Hun fyller egentlig neste uke, men jeg ga den nå, slik at hun får brukt den mest mulig før det blir for varmt i været. Jeg hadde litt bange anelser om at den kunne bli for vid, men det var ingen grunn til det. Den er strikket med 12 cm ekstra vidde, men satt perfekt på frøkna og hun har litt å vokse i. 
Hun strålte når hun pakka den opp for hun hadde selv plukket ut farger, rekkefølge på stripene og knapper!

Vi hadde en morsom fotosession i hagen med innslag av dans. Her var et fullt kjør med både twerking og John Travolta moves!


Siden det var så flott vær ble fargene litt skarpe, men de er som følger:
Pistasjgrønn, lys lavendel, gul og rosa

Oppskriften er igjen den samme custom fit raglan som jeg har brukt før. Tok mål rundt halsen, armene og lengden på raglansømmen og fra armene og ned. Jeg visste strikkefastheten min fra før så ingen prøvelapp var nødvendig. 
Med disse tallene fulgte jeg regnestykket i oppskriften og kom frem til maskeantall for opplegg. Jeg har økt til raglan på annenhver omgang og prøvde underveis. Etter deling til ermer og bol fortsatte jeg med samme vidde så lang som jeg ville ha den, og strikket for og bakstykke hver for seg slik at det ble splitt i sidene. Kjekt for meg for da slapp jeg kjedelige vrangmasker!
Ermene er vide over skuldrene men smaler godt inn etter deling. Minsket også en del før rilleborden. Halskanten plukket jeg opp til slutt og strikket riller også der. Pynteknapper ble sydd på yttersiden av ermet. 

Oppskrift: Custom fit raglan
Garn: Rauma Mitu
Pinner: 4,5 / 4 / 3,5
Str: 9-10 år
Forbruk: 267g
Les mer på prosjeksiden på ravelry

Tilbakemeldingene fra mottaker var: 
"Åh så fin, tusen takk!", "DEN skal jeg bruke MASSE" og "Mmm, så god og myk!"

Traff visst blink der gitt!

10 kommentarer:

 1. Så fin jente med flott genser på, da gitt! Striper er alltid Bankers, og med bestemte farger, så MÅ hun jo være fornøyd!!!!
  Kjekkt at du har funnet DIN måte å lage plagg på. Costume Made er kjekkt, hvis man får regnet riktig. Jeg er dårlig på det, men får hjelp av resten her hjemme, siden de er litt glupere enn meg til det. Men så er jeg MYE flinkere enn de til strikke!!!! Revenge!
  Og at du har brukt kosegarnet MITU betyr at genseren er både myk og fin å se på, for det blir så pent i strikkingen. MITU på pinne 4 er helt perfekt!
  Her går det i sokker igjen........og en heidundranes hodepine i dag. Ikke fra fest, nei, jeg aner ikke hvorfor. Men det eneste jeg orker er å sitte og kosestrikke. Så da gjør jeg det.
  Ha en fin ettermiddag, Anne.

  SvarSlett
 2. lekker topp,og jenta ble så stilig i den.
  Klem

  SvarSlett
 3. Kjempe fin topp, nydelig farger på skjønn modell :-) gøy når mottaker blir så glad!

  SvarSlett
 4. Den ble fin og så fint hun ble så fornøyd! Morsomt å strikke ting man vet blir brukt og folk er fornøyd med:)

  SvarSlett
 5. Så fin topp! Herlige friske farger du har valgt:)

  SvarSlett
 6. Så morsom og fin topp. Fargene er skikkelig gladfarger og tenker de falt veldig godt i smak hos ei jente. Veldig morsomme bilder dere har tatt også. Actionbilder er jo det flotteste.

  SvarSlett
 7. Så fin den ble, ser at det ble godt mottatt av din flotte niese!

  SvarSlett
 8. Takk nok en gang for hyggelig kommentar på bloggen min. Så fin topp du har strikket, niesen din er heldig. Og så fint at hun har fått velge farger selv, da må det jo bare bli bra! Ha en fortsatt fin uke :)

  SvarSlett
 9. Den ble kjempefin Anne! Ikke rart hun likte den. Ekstra gøy når de får være med å plukke ut farger selv. For en flott niese du har!

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...