torsdag 17. april 2014

Mine første sokker (på pinner)

For et par år siden fikk jeg dilla på å strikke sokker på Quick knit, men har aldri prøvd det på pinner.

Før nå.

Ble så fristet av Sylvia (Kanel og sukker) sine fine Mars -og Aprilsokker at jeg måtte rett og slett sette i gang! Jeg elsker blandingen av tynn alpakka og Faerytale som Sylvia har brukt, og det har jeg masse av i lageret. 

Jeg har strikket de fra tåen og opp og fant litt videoer som hjelp.

Tåen er lagt opp med Judy's Magic cast on og jeg har økt til en såkalt wedge toe (vet ikke det norske ordet..). Da øker du 4 masker, 2 i hver side, annenhver omgang til du har oppnådd maskeantallet rundt foten. Short rows hælen er ganske grei siden den strikkes likt både tå-opp og topp-ned.

Jeg har strikket mine på pinne 5 med magic loop metode. Startet med å legge opp 8m på hver pinne med Judy's magic cast on og økte til 18m på hver, 36m tilsammen. Strikket ca 40 omganger før jeg begynte på hælen. Hælen strikkes over halvparten av maskene, 18m, som ble delt i 3 deler. Når du strikker en slik hæl bruker du wrap & turn metode. 6 masker på hver side ble wrapped og 6 i midten ikke.
Så fortsatte jeg å strikke rundt og avsluttet med vrangbord på pinne 4 2r, 2vr.


Dette er de ultimate kosesokkene og hva er mer perfekt enn å kalle de for Sylvia, etter inspirasjonskilden?


Oppskrift: egen 36m
Pinner: 5 og 4
Garn: én tråd DSA tynn alpakka blåklokke
og én tråd DSA Faerytale multi blåtoner
Str: ca 39
Forbruk: 40g av hver
Prosjektside ravelry


Video av Knitpurlhunter med Judy' magic cast on
Det er lurt å legge opp de første maskene på et pinnenr mindre enn det du skal strikke med så blir de tettere i tåenPinneguri/Ann Myhre sin guide til forkorta rader/short rows hæl


Følg så videoen for del 2 og 3
Klarte ikke legge den inn her...


Very Pink Knits har også video på å strikke sokker, disse er tå opp og med en short rows tå.

Med strømpepinner

Med magic loopSå nå har jeg fått dilla på kosesokker og har allerede klart å strikke 3 par i forrige uke :-P 
Og jeg er i gang med fjerde...


Her er et utvalg av de jeg har strikket på quick knit. Strikket med dobbel tråd for å få de tette og med short rows hæl. Noen er strikket fra toppen og ned, andre fra tå-opp. 

Fra venstre: Petrol i alpakka sport, flerfarget blandingsgarn i alpakke/silke/kasjmir, sennepsgule i Rowan Cash Soft, lys grå i Nepal


Og så vil jeg ønske alle en riktig god påske!!


9 kommentarer:

 1. Det var litt av en sokkeproduksjon! Sokkene dine ser fine ut på fasongen, og garnet gir nok riktig gode kose-sokker. Takk for gode tips! Jeg har strikka kun et par fra tåa og opp. Det var i grunnen greit, men av en eller annen grunn har det ikke blitt flere. Men kanskje nå?

  Fortsatt god påske!

  Klem

  SvarSlett
 2. Oy, så morro å få sokker oppkalt etter seg!!!
  Jeg har fra før noen votter oppkalt etter meg også, med hjerter på.
  Og for en produksjon!!! Du slår meg jo med sokkestrikkingen din. Kan du ikke bli med meg på et par i mnd da? Jeg må snart igang med MAI sokkene, he he
  Dine ser myke og deilige ut, slik som kosesokker skal være. Her er det høy kosefaktor for tiden, med mykt garn og store pinner. Men for øyeblikket avslutter jeg en jakke, som snart er klar for visning.
  Håper du koser deg masse. God påske.

  SvarSlett
 3. Sokkestrikking er undervurdert, det er egentlig ganske gøy. Skal si du har vært effektiv! Hadde vært moro å prøvd quick knit :)

  SvarSlett
 4. SÅ flotte de ble, må nok prøves en gang! Ha en fortsatt herlig påske og fine kveld!

  SvarSlett
 5. Så fine sokker du har strikket! Quick knit har jeg aldri prøvd før, men det ser spennende ut:)

  SvarSlett
 6. De ble fine! Startet ikke med den enkleste "pinne"oppskriften heller da. VIl gjerne lære meg tå-opp, men har ikke orket sette meg inn i det enda:P Kjøpt oppskrift på sånn "fishkisslips" hæl også, heter vel noe sånt:P Men den har jeg ikke lest den heller. Har forbausende mange oppskrifter i skapet og veldig få er lest og strikket:P

  Uansett! Nydelige sokker, alle sammen! God påske:)

  SvarSlett
 7. Det høres ut som en spennende teknikk å bruke til leste-strikking! Dette har jeg aldri prøvd.
  Sokkene dine ble veldig fine!
  Håper du har hatt fine påskedager! :-)

  SvarSlett
 8. Åh, sokker i Faerytale må jo bare være de ultimate kosesokkene! Så flink du er som kaster deg uti med sokker, og til og med tå opp OG magic loop! Jeg har enda ikke våget meg på å prøve noen av delene, men jeg begynner å få til sokker på strømpepinner ganske godt, så kanskje det er på tide med en utfordring? Jeg tror jeg skal herme etter deg og strikke Faerytalesokker, jeg også. I Tromsø ligger enda snøen godt, og myke alpakkasokker i senga frister ;)

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...