fredag 26. februar 2016

Hekledilla deluxe!

Jeg lærte meg å hekle bestemorruter for et par år siden og det var skikkelig kjekt. Men det ble bare noen få bestemorruter og siden det har jeg ikke prøvd meg igjen. Men så for et par uker siden tok jeg det opp igjen. Fikk plutselig så lyst til å hekle et lite pledd. Fram med YouTubevideoene igjen og så var jeg igang. Dette ga så mye mersmak at jeg lærte meg litt forskjellige andre teknikker også. Rutene til pleddet har dabbet litt av men er snart halvveis. Det er jo veldig greit å kunne ta en rute nå og då og vips så er man ferdig. Eller... hvertfall til montering. Har funnet flere videoer på det også så det blir mye ny lærdom ;))


Garnet jeg hekler med kjøpte jeg hos Pickles for flere år siden. De skulle slutte å selge dette garnet og dermed hadde de SALG! Jeg ble litt vill kan du si, så i dag sitter jeg med ymse farger på 1,8 kg... Perfekt da til å hekle med, og det er så mykt og deilig! Garnet er Abuelita baby merino som er et tynt garn spunnet av én tråd. Jeg legger det dobbelt, ellers ville det nok tatt år og dag å bli ferdig.

Det neste jeg lærte meg var bestemorstriper. Fant fargene jeg ville ha og satte igang med et lite pledd. Fikk sånn dilla at strikking ble det lite av. Nå ble jeg ferdige med stripene for noen dager siden. Så er det festeing av tråder og hekle en kant rundt.

Så måtte jeg jo prøve meg på enda en ny ting..Fastmasker frem og tilbake. Fikk akutt trang til å omgi meg med vårfarger så dette skla bli et pledd i gult, hvitt og grått. Jeg elsker den solgule fargen, blir så glad av den!

Meen såå, (nå tror dere sikkert jeg er helt gal men jaja det får gå) startet jeg på enda et prosjekt, fniiiiis!! Et kvadratisk bestemorpledd, eller hva man skal kalle det..

Grunnen til dette var at jeg hadde mer penger igjen på et gavekort hos favorittbutikken min som selger masse garn. Treig som jeg har vært så gikk det ut i desember! Så jeg spurte de om det var mulig å få bruke det allikevel, og det var de så greie å sa ja til!! Men da måtte jeg bruke opp alt det som var igjen. No problem tenkte jeg og spurta bort til hyllen med Drops Nepal og fant 3 nydelige vårlige farger. Så dette ble jo perfekt til et nytt prosjekt på tjukk heklenål:)
Snart ferdig med det nå, har bare noen omganger igjen og så en kant, og dette har tatt meg under en uke til nå!

Fargene er lys aqua, korall og pistasj


Nå skal jeg fortsette heklegalskapen og kose meg i helga med strålende sol!
Ha en fin helg :))


8 kommentarer:

 1. Haha! Så mye fint du har produsert i hekledilleperioden! Krysser fingrene for at den varer lenge!

  SvarSlett
 2. Du har vist fått dilla på HEKLING!!!
  Så morro da. Men du tar visst helt av, hi hi......
  Men et hekla teppe kan man aldri få nok av. Og det er også fine gaver.
  Kan jeg komme med en utfordring? Et hekla sikk sakk teppe. Det er nemlig også morro å hekle.
  God helg, og lykke til med heklenåla.
  Klem

  SvarSlett
 3. Så fine tepper i lekre vårfarger! Du gjorde visst et kupp hos Pickles den gangen:) mye jobb med lappetepper. Jeg sitter her med 48 lapper og null lyst til å sy dem sammen;)

  SvarSlett
 4. Her går det unna, ser jeg. Artig å hekle, men med tepper tar det jo litt tid. Lykke til med ferdigstillelsen!

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Artig å hekle! Så mye fint du holder på med! Kjekt å finne garn på salg, skjønner godt st du blir helt hekta! :-)

  SvarSlett
 6. Det ser ut som at du har det gøy med din nye dille! Så fine prosjekter du har på gang :) Her er det strikketeppe på gang :)

  SvarSlett
 7. Hekling er gøy! Så mye flott du har heklet - og hekler på :)) Jeg har litt mani når det gjelder hekling. Enten hekler jeg og gjerne mye, eller så er kroken lagt bort og det hekles ikke. Jeg har en plan om et stort hekleteppe.. og et mindre hekleteppe. Elle melle... :P Men først skal jeg bare... ^_^

  Kos deg, blir kjempeflotte. Alt :D

  SvarSlett
 8. Takk for kjempefin blogg :)

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...