fredag 30. august 2013

Sea breeze baby topp

Da Pickles annonserte i juni at de hadde fått inn feil av Extra fine merino var jeg snar med å bestille 6 nøster. Pleier ikke å bruke superwash, men dette var så fin farge at jeg klarte ikke å la være. Jeg faller lett for blå, turkis og sjøfarger. Det har alltid vært mine absolutte favoritter som aldri slår feil.

Jeg ville strikke et lite babyplagg av noe av det og blande inn litt striper av en annen farge jeg hadde liggende. Mønsteret fant jeg på Ravelry, og opp bar det for å fiske frem nøster fra det nye lageret mitt.

Jeg måtte som vanlig gjøre litt forandringer. Oppskriften er egentlig til en jakke, men jeg ville ha den som en kortermet topp. For at det skulle gå litt fortere valgte jeg å strikke rundt etter bærestykket. Oppskriften sier at det er str 6 mnder, men mange har skrevet at den er mye større ferdig, så jeg sluttet med raglanøkningene litt før. Jeg kikket på en annen oppskrift og valgte å strikke den litt kortere på bolen også.Oppskrift: Top down seamless raglan baby sweater (kunne ikke funnet på lengre navn eller??)
Garn: Pickles Extra Fine Merino 70g superwash i Sjøgrønn, 10 g vanlig i Kitt
Pinner: 3,5 og 3,75
Str: Tja..6 mnder? Det kommer vel an på babyen ;) 

Knappene fant jeg på den lokale strikkebutikken min.


Superwashen var litt hardere og dødere å strikke med enn vanlig fine merino, og så knirket den en del ;) Den var helt grei til den prisen, men jeg foretrekker den vanlige typen. Fargene ble jeg fornøyd med og knappene hadde jeg liggende, de passa perfekt om jeg skal si det selv! Ha en fin helg!

6 kommentarer:

 1. Kjempefin genser! Liker fargene fassongen:)

  SvarSlett
 2. Så søt den var! Jeg er også aldeles svak for de blåfargene, det er så fint! :)

  SvarSlett
 3. Nydelig liten trøye! Helt enig at du ikke kunne la den fargen være igjen i butikken. Takk for koselig kommentar hos meg. :)

  SvarSlett
 4. Kjempesøt babytrøye du har strikka -og så nydelig farge! :-)
  Ha ei fin ny september-strikke-uke! :-)

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...