onsdag 10. desember 2014

Julegavestrikk

Jøss, der føyk november avgårde og vi er nå godt inne i desember. Det går litt treigt med julegavestrikkingen i år, siden vi i januar overtar nytt hus så er det mye på en gang med pakking og greier. Ikke nok med det, men pga uforutsette hendelser fra kjøpers side (vi solgte vårt hus i oktober) så må vi nå legge ut huset for salg på nytt. Om det skjer før eller etter jul vet vi enda ikke, advokatene skal gjøre sitt arbeid før megler kan legge det ut for salg. Vi får bare ta det så det kommer. Det som har skjedd kan ikke noen noe for, men det legger jo litt ekstra stress til, i og med at vi selv skal flytte i månedsskiftet jan/feb. 
Vi håper det ordner seg uten noe drama ;))

Sokker og votter er sånn grei kveldsstrikk, spesielt når en har tusen andre ting i hodet. Her har jeg bare strikket noen helt enkle i glattstrikk, sånn kose/nattsokker. Noen er gave og noen til meg selv, hehe


Alle er strikket på behagelige pinne 4 fra tåen og opp slik at jeg får brukt opp hele nøstene.

De spettete blå/turkise er dobbel tråd tynn alpakka, de mintfargete er dobbel Hverdags og de brune er enkel tråd Viking alpaca sport(med nylon i)

Ikke lett å få tatt bra bilder nå om dagen, men jeg klarte å finne ett lysglimt og utnytte det. Tova votter til tantebarn, her har jeg testa ut forskjellige garntyper men alle er strikket på pinne 4. Oppskriften er min egen.
Fra venstre: 
Syrin - enkel tråd Rauma Finull. Disse ble litt fluffy og de tynneste/letteste av alle, krympet minst 
Rosa - enkel tråd Cascade 220sport, de fasteste og tjukkeste, tovet veldig godt!
Lillablå og lys turkise - dobbel tråd Filcolana NZ lammeuld/Nøstebarn 2tråd, passe tykke og tover bra

Ang størrelsene så blir det jo spennende å se om de passer slik jeg håper;)I helga skal vi feire bursdagen til mannen. Da blir det nok noe kakelaging på meg og så en biffmiddag på restaurant! 


5 kommentarer:

 1. Hei Anne
  Så fint å se deg her igjen.
  Du er da kreativ og igang med strikkepinnene, selv om du er på flyttefot, og det snart er jul.
  Vi flyttet her vi bor nå, for fire år siden. Overnattet første gang 18 desember, tett opp mot jul, med full jobbings, langåpent osv...... Alt går, bare man ikke har for store forhåpninger. Det ble ikke pepperkakebaking den gangen, selv om deigen ble med på flyttingen, he he
  Fine ting du har strikket, og takk for at du opprettholder sokkestrikkingen, for oss begge, hi hi
  Så synd med kjøpet av deres bolig, som ikke ble noe av. Jeg krysser fingrene for dere, og ønsker dere lykke til.mog husk å kos deg litt også. Klem

  SvarSlett
 2. Hei igjen....blir vel en føljetong, dette her, hi hi
  Det er altså ikke NÅ vi flytter, men det var for fire år siden. Men tøft så nær jul. Men vi pyntet kun med røde lys og det vi fikk tak i, den gangen. Ville bare BO og kose meg.
  Baker egentlig ikke så mye til jul, siden det blir jeg som spiser opp kakene. Men greit å ha noe å by på hvis det kommer besøk. Jeg får jo to bloggvenner på besøk i morra, men da skal jeg bake julebrød også.
  Den vinen har jeg helt dilla på, den er som sagt Fransk, Joyeux Noel Corbieres 2011. Med sort etikett med en engel og en julesang. Koster rundt 100 lappen. Det er bare å teste den ut. ;)

  SvarSlett
 3. Heldige er dei som får desse mjuke pakkane til jul!
  Trur nok eg snart på prøva meg på slike tå-opp sokkar, så slepp eg kanskje unna ein del restegarn...
  Siri

  SvarSlett
 4. Hei Anne!
  Forstår at du har mye rundt deg nå. Håper det løser seg på beste måte. Så spennende å flytte til nytt hus! :) Gratulerer! Men jeg synes du har vært produktiv med strikkepinnene likevel... Godt gjort!
  Ønsker deg en fin førjulstid og god flytt! :)

  SvarSlett
 5. Så koselig at det er litt liv her også!:) Mye fint du har strikket, tå opp sokker må være genialt. Jeg sitter igjen med mye rester her.. Det har blitt fyll i julekuler da men. Greit å kunne bruke opp alt.
  Arti med nytt hus! Gratulerer:) Og lykke til med salget av det andre. Håper dere får en fin jul:)

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...