torsdag 28. august 2014

Kamillegenser/Acnegenser

Jeg har tidligere vist og skrevet om Kamillegenseren/Acnegenseren min som ble noe mislykka. Jeg strikket med DSA Faerytale i skarp blå og pudderrosa. De rosa stripene ble skikkelig vridde og jeg fikk tilbud av DSA om nytt garn hvis jeg leverte inn genseren. Noe jeg slo til på for jeg hadde aldri kommet til å bruke denne uansett.

Men her her hvertfall et bilde av den (bare se bort fra pyjamasen...)
Jeg strikket den ovenfra og ned og litt tettere i halsen enn oppskriften. Ellers blir det alltid ekstra lengde til ermene.
Jeg må helt ærlig si at denne var dødsens kjedelig å strikke! Garnet var så hårete og hekta seg fast hele tiden. Egentlig liker jeg Faerytale, men da strikket sammen med en alpakka eller ulltråd slik at det glir bedre. Ble litt sur etter den ble så skeiv i vasken så jeg fant fort et nytt prosjekt som var mye kjekkere!
Glad jeg bytta den i nytt garn, det skal bli forvandlet til en cardigan!


7 kommentarer:

 1. Hei Anne
  Så fin Acnegenseren din ble, da.
  Jeg strikker jo også med Faerytale for tiden. Jeg bare elsker det garnet. Men det vrir seg litt, det får jeg bare leve med, altså.
  Godt du fikk byttet inn genseren mot garn. Min Acnegenseren har bodd i butikken i hele sommer, siden vi selger så mye garn på den. Mulig den får bli der, så tar jeg bare noe nytt garn og strikker meg noe annet....

  SvarSlett
 2. Fant dette innlegget på Annesgarn som omtaler dette og gir deg grunnen til at den blir vridd :)Det er nå flere som opplever at "Acne"-genseren "vrir" seg.
  Faerytale har en anbefalt strikkefasthet på pinner nr. 4,5 og på denne genseren benyttes pinner nr. 6. (oppskriften er ikke fra Du store Alpakka). Siden Faerytale er et entrådet garn kan det vri seg litt ved
  rundstrikking. Strikk eventuelt fram og tilbake. Det hjelper og "dra" det litt i fasong.
  Start utenfra på nøstet. Det er enkelte som har fått den rett igjen etter vask, så forsøk dette først. Den enkeltes strikketeknikk er også avgjørende.
  Du store Alpakka er opptatt av å ha god service og fornøyde kunder og har kommet med en reklamasjonsløsning. Det kommer an på om man ønsker å beholde plagget eller ikke.
  Det holder ikke å vise frem bilde på mobilen og dermed få nytt garn. Du store Alpakka krever at genseren skal vises fysisk. Dersom man har kjøpt garn på nett, kan man henvende seg til nærmeste butikk som selger Faerytale garn. Alle butikkene har refusjonsrett fra Du store Alpakka. Alternativt må genseren sendes inn til den butikken garnet er bestilt fra.
  Det er spesielt med natur og grått dette problemet har oppstått. Dette er naturfarger som ikke er fargebehandlet på samme måte som andre farger. Mulig det kan være noe av årsaken?
  Minner om at det ikke er noe "galt" med garnet, det er bare ikke beregnet til å strikke så løst med.

  SvarSlett
 3. Så dumt da. fine farger. jeg strikket min ensfarget og lot stripene være glittertråd blandet med samme fargen. Ingenting vred seg,og jeg bruker den masse. myk og god genser.
  klem

  SvarSlett
 4. Dumt at det ble slik når du hadde tatt deg tid til å strikke en hel genser. Men bra at du fikk nytt garn, så får du trylle frem noe nytt :)

  SvarSlett
 5. Håper ikke det skjer når jeg skal strikke min :| Spent på å se cardiganen din :)

  SvarSlett
 6. Fin genser (som jeg også har strikket en versjon av...;) men kjipt at mønsteret ble slikt vridd! Jeg så tendenser til det på min egen genser, men ikke så mye som hos deg.

  God helg!

  SvarSlett
 7. Kjipt de skjeive stripene - du er dog ikke alene. Har sett mange som har hatt det på samme måte. Fint at du får nytt garn - og jeg gleder meg til å se jakken din.
  Håper ellers du har det fint! Leste om pusen din. Det var trist. Det er det verste med disse deilgie dyrene, at de en gang går bort! Tenker på deg!

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...