søndag 16. juni 2013

En liten søndagsvest

Jeg hadde så lyst å prøve ut Malsen og Mor sitt Shetland Soft, og hva var vel mer perfekt enn en liten vest? Garnet har ligget i kurven en stund for jeg klarte aldri å bestemme meg for hva jeg skulle bruke det til. Jeg hadde vaska det på forhånd for å få ut spindeloljen. 

Syns det var helt greit å strikke med og det ble veldig mye mykere etter vask. Eneste var at det luktet en del fra oljen når jeg strikket så det var en litt kvalmende prosess. Nå er jeg veeldig ømfintlig på slike lukter og reagerer fort så kanskje det bare er meg. Etter vesten ble vasket syns jeg enda den lukter litt... Litt synd for det er mange fine farger i dette garnet, men jeg tror ikke jeg orker å strikke med det mer pga dette. 

Noen som vet hvordan jeg kan få bort den lukten? Jeg vasket nøstene og vesten med ullvaskemiddelet til nøstebarn..Hadde til og med litt eterisk olje av lavendel i skyllevannet uten at det gjorde særlig forskjell..


Uansett, vesten ble veldig fin den!


Oppskrift: Pebble
Garn: Shetland Soft, dobbel tråd, Selleri og Marsipan
Pinner:4
Str: 0-3 mnder?

Moderasjoner: Jeg valgte å strikke den rundt uten åpning i siden og tok heller knapper/knapphull på begge skulderstroppene. Valgte også å ha 2x2 vrangbord nederst i stedet for riller.

Jeg har skrevet mer detaljert på ravelry

Vil gjerne høre om andre sine erfaringer med dette garnet :-)

Ha en fin søndag!

7 kommentarer:

 1. Vesten ble veldig fin! Jeg har ikke prøvd garnet, så kan desverre ikke hjelpe på den fronten...:-/ men veldig fin vest:-)

  SvarSlett
 2. Søt! Har ikke prøvd garnet, så takk for advarselen til min sensitive nese ;)
  Generelt er det vel greit å fordrive fett med fett, så kanskje du kan prøve en vask med olivensåpe?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! At jeg ikke har kommet på det før;) Nå er et nøste såpet godt inn med supersåpen fra Husfliden, så får vi se om det virker når det har tørket :)

   Slett
 3. Så skjønn! Og fin fargekombinasjon:-)

  Jeg har strikket en del med dette garnet og har dessverre samme erfaring som deg. Oljen lukter og det er vanskelig å fjerne lukta helt. Strikka meg en kragejakke fra Nøstebarn i det for noen år siden og jeg vaska den flere ganger men lukta forble der. Godt tips Veronica kom med da! Ellers lurer jeg på om det kan være litt forskjellig fra batch til batch hvor mye olje som er igjen i garnet - kanskje du (og jeg) har vært ekstra uheldige?

  SvarSlett
 4. Kul vest! :) Har dessverre ikkje noko tips til oljelukt-problemet ditt :/ Det er har gjort med slike nøster som lukter er å vaske dei før strikking, men lukta går likevel ikkje heilt bort...

  SvarSlett
 5. Vesten ble kjempesøt -og så fine farger du har brukt!!
  Jeg har ikke erfaring med å strikke av dette garnet. Håper du får gode råd for luktproblemet...
  Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 6. Det var da en dejlig farvekombination til en lille vest :-)

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...