torsdag 19. desember 2013

Caleum med Setesdalmønster

Egentlig begynte jeg på en genser i august som skulle være julegave til mitt yngste tantebarn. Jeg var rimelig fornøyd med meg selv som begynte så tidlig! Men interessen dalte og fargen var mer vårlig så den ble bare liggende..og liggende...og den ligger enda på vent på en bedre dag.

Med mønsterdilla fikk jeg lyst å strikke et litt større plagg enn luer og jeg satte i gang med en genser med setesdalmønsteret. Jeg plukket ut noen border fra Annemor Sundbø sin bok "Lusekofta fra Setesdal".

Filcolana Peruvian Highland wool syns jeg er så godt til å strikke mønster med, så jeg fant en oppskrift på Ravelry som passet til det garnet. Jeg må si selv at jeg ble ganske fornøyd med resultatet!








Oppskrift: Caelum
Garn: Filcolana Peruvian Highland wool
Pinner: 4, 4,5 og 5
Str: 12-18 mnder
Forbruk: 105g Chocolade Melange og 55g Sennep

Jeg strikket den litt videre enn oppskriften for å få det til å gå opp med mønsteret. I tillegg la jeg på litt i lengden. Måtte finne noen søte knapper og heldigvis hadde jeg disse treknappene liggende. Tror jeg fant de hos Pickles.
Er veldig spent nå på hvordan den passer. Mottakeren blir 1 år i midten av februar så håper den kan brukes i vinter og kanskje litt til høsten. 






11 kommentarer:

 1. Morsomt at du har plukket og satt sammen genseren selv, kreativt:)
  Den ble veldig fin:)

  SvarSlett
 2. Så flott! Du er flink du! :)
  Passer på å ønske deg en riktig god jul! Nyt! :)
  *Klem til deg*

  SvarSlett
 3. Så flott! Skikkelig retro-farger, det var en original vri! Litt uvant å se setesdal-mønster strikker "opp-ned", men det gikk jo helt fint det. Jeg planlegger å strikke en opp-ned setesdal, så det var litt morsomt å se det gjort her :-)

  SvarSlett
 4. Wow, den var rett og slett knalltøff. Kjekt med litt farger og guttedetaljer. Stilig genser - og så spesialdesign fra tante da ^_^

  Tusen takk for kommentarer og tips hos meg. Har lagt dem på minnet, i helga skal det skje, hihi. Jada, det blir jul uansett - men jeg bryr meg ikke om nedvask og styr. Mat til folket, juletre og gaver til alle som skal ha må på plass. Sååå kan jeg senke skuldrene litt, hehe. Sånn er det bare av og til. Kjappe gavetips du kom med, så kanskje blir det tryllet frem noe slikt.

  God helg, Anne! :D

  SvarSlett
 5. Kempeflotter genser med fin mønster har du strikket og fremfor alt kragen er veldig fint også.
  Søt gave. Ha en fin fjerde adventshelg... og herlig med søndag blir dagene lengre :-)
  Hilsen fra meg.

  SvarSlett
 6. Det der er en av de fineste barne gensrene jeg har sett. Fargekombinasjonen var helt nydelig. Fikk lyst til å lage en slik selv jeg.

  SvarSlett
 7. Så fin barnegenser du har strikket! Liker både mønsteret og fargevalget, og så fint med den lukkingen i halsen!
  Ønsker deg ei riktig god jul!! :-)

  SvarSlett
 8. Veldig fin genser! Fine farger sammen og kul kombinasjon.

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...