torsdag 12. desember 2013

Mmmm, Bounty

Det kommer alltid litt brått på når det er slutt på hjemmelaga bounty i kjøleskapet. Dette er ikke nødvendigvis bare julesnop, jeg har det hele året. Perfekt som en liten snack eller når du har lyst på en godbit. Jeg holder meg så langt unna som mulig fra sukker, så jeg ble glad når Soma kom med denne oppskriften. Men for all del, de som liker det søtt kan jo bare tilsette det de vil. Jeg spiser ikke sukker for jeg reagerer lett og kjenner jeg har det bedre uten. Med tiden har jeg også mistet lysten på søtt og syns det meste smaker søtere enn før. Jeg lager ALLTID dobbel porsjon så det holder en stund

Dette trenger du:Kokosmelk, kokosolje, grovt kokosmel, stevia(eller annen søtning) og jeg har godt med vaniljekrydder i. Ja, EKTE vanilje!
Silikonformer/isbitformer

Til sjokoladetrekket:Sjokoladen du vil bruke, kokosolje

Jeg bruker en blanding av raw kakao/kakaosmør og sjokolade som er søtet med xylitol


Gjør så her:

Du heller kokosmelk i vannbad og blander i oljen, søtning og vaniljen(Jeg bruker bare en prikk stevia for jeg syns det er søtt nok med kokosen sammen med vaniljen).
 La det stå og kose seg litt på medium varme så oljen smelter.

Så blander du i litt og litt av kokosmelet til en det blir en god grøt. Rør godt
Så er det bare å kleise det oppi formene og setter de i frysen et par timer, eller natten over.


Så har eg juksa litte granne....

Bland sjokolade og 1-2 ss olje i vannbad på medium varme. Mengde olje kommer an på hvor tjukt lag du vil ha, så begynn med litt og ta oppi mer etter sjokoladen har smeltet.
Ta bountyen ut av fryse og trykk de ut av formene. Dyppe de i sjokoladen, jeg bruker to gafler, og legg de på brett/tallerken. Så er det inn i kjøleskapet med de. 
De tiner på et par timer..Så er det bare til å mumse i seg!På strikkefronten er det bare småprosjekter. Fant ut jeg ville strikke votter i går kveld. Det er mitt første par! Det var veldig enkelt, og for å slippe det der sokk/vott-nr2-vegringen så strikket jeg litt på hver.

Disse satser jeg på å gjøre ferdige i kveld, så kommer det bedre bilder ettehvert!
(note to self: husk å sette kamera på lading..)

3 kommentarer:

 1. Så flink du er som ikke spiser sukker! Jeg jobber med saken, men gammel dame er vond å vende, så det går litt tregt med det prosjektet...

  Bounty-oppskriften oppdaget jeg nylig i et oppskrifthefte fra Soma. Nå må jeg jo bare lage den!

  SvarSlett
 2. Jeg har også stort sett sluttet med sukker. Lagde bounty for to år siden, men kom aldri på at jeg kunne ha de i silikonform, eller at de kunne fryses (så lurt!) - så de nedte med at de ble mugnet før jeg rakk å spise de opp.


  :-) Man lærer så lenge man lever.

  SvarSlett
 3. Nam, nam disse ser gode ut! Fikk lyst til å prøve!

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...