lørdag 16. mars 2013

Alle gode ting er tre, bare vent så skal du se.....

Det var hvertfall det jeg prøvde å si til meg selv da jeg måtte rekke opp halskanten på den siste genseren, for andre gang....

Denne genseren ville jeg ha lignende en jeg strikket i fjor, bare litt mer løssittende. Brukte samme garn som sist, Abuelita tjukk merino i fargen Oj, lilla. Valgte å plassere en flette på utsiden av ermet, men etter jeg hadde tatt alle delene på samme pinne så så jeg at den ville komme litt mer på baksiden. Skitt au! Gidder ikke rekke opp begge ermene for så lite.

Så endelig ferdig! Valgte å felle av halskanten på samme måte som i Vimpel pochogenseren, med I-cord. Syns det ble veldig fin kant uten at den ruller seg. Så prøvde jeg den på og til min store ergrelse så hadde jeg strikka den altfor lang .. ermene dekka nesten hele hånda og halssåpningen va for stor. Oh well! Får rekke opp noen fletter nedover og avslutte før..

Jeg la den fra meg noen dager.Kjente jeg trengte en pause for å bli motivert til å gjøre den ferdig. Så felte jeg jevnt rundt flere ganger og strikket avfellingskanten strammere på ett pinnenr mindre enn resten. Gira som jeg var sprang jeg til speilet. Wuhu så fin den ble!
men nå var halskanten felt av for stramt! Åhhh neiiiii! Jeg dro litt i den, tenkte jeg kunne dampe den litt, dro litt til den den..Æsj..

Jeg liker IKKE at halsen blir felt av for stramt. Det er nå etset inn i hukommelsen. Jeg ender bare opp med å irritere meg og gå å dra i den for å vide den ut..Så hva er en times arbeid verdt mot null ergrelse?

Joda, kanten ble rukket opp og strikket på ny med "normal" fasthet. 45 minutter senere(den I-cord avfellingen tar tid..) ble den perfekt! Vidden og lengden er slik jeg liker den. Flettene ble fine selv om de er litt feilplassert. Siden jeg måtte felle ekstra mot halsen ble den en fin ikke-planlagt-rynkeeffekt. Og ikke minst; ny lærdom og erfaring er inntatt!Dette er fjerde genseren jeg har strikket og flere er i tankene. Har hvitt Abuelita baby alpaca merinogarn liggende, og Driftwood står høyt på ønskelisten. Kanskje en genser i DSA Hverdags? Elsker det garnet. og en grønn tweedgenser i Pickles Merino tweed...Hmm, hva annet er på lista mi mon tro? Sjekke..bla om ..bla om...ER DEN SÅÅÅ LANG?!!! Tror ikke jeg blir strikkeløs med det første nei..Baksiden


Fakta
Mønster: mine gene skriblerier
Garn: Abuelita Tjukk Merino i Oj, lilla
Pinne: 5,5 på vrangbord og avfellingskant og 6
str: ca M
Vekt: brukte opp nesten 5 hesper, så ca 450 g gikk med..

Ellers har jeg strikka luer til alle nieser og nevøer, i alt 6 stk og 1 hals. 4 av dem skal leveres idag og actionbilder skal tas.


Ha en aldeles nydelig helg!

4 kommentarer:

 1. Lekker genser! Enig at det er bedre å gjøre kanten på nytt å bli fornøyd. Abuelita-garnet er deilig, har strikket flere luer med det. Bare vent, når du først er på genser-kjøret er det vanskelig å komme av igjen. Det er så mange fine mønstre der ute. :)

  Takk for koselig kommentar på bloggen min. :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for at du tittet innom min blogg, og for at du la igjen koselig kommentar. Det gjorde at jeg fant deg, og det er jeg glad for! Du har en kjempefin blogg, som jeg blir å følge fremover! Har lagt meg til som følger.

  Kjempefin genser du har strikket! Jeg liker fletter veldig godt, og den fletta på ermene ble så fin! Nydelig farge, og fin halsfelling! Vel verdt strevet du hadde med fellingen ;)

  Ha en fin lørdagskveld!

  Hilsen Ingrid :)

  SvarSlett
 3. Nydelig genser, så fint med de flettene på ermene!
  Den kledte deg godt :o))
  Veldig bra når man tar seg bryet å rekke opp
  og så bli fornøyd! Spent på resten av genseren dine....
  Har ikke prøvd Abuelitagarnet, så mye man skal rekke over... hehe

  SvarSlett
 4. Så flott genser :)

  Strikker selv en genser til meg selv til en forandring. Gleder meg til den blir ferdig.

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...