fredag 22. mars 2013

Påskepresang te na mor

Hadde lyst å strikke en liten overraskelse til min mor som skal ha påskeferie på hytta på fjellet. Bestilte garn fra 123knit.com. Valget landet på Shilasdair, en mix av angora, merino, kashmir og babykamel. Et herlig garn som er akkurat nok pusete og fargen var aldeles nydelig! Det er plantefarget så det er fine sjatteringer i det og litt morsomt at det står på etiketten hva de har farget det med. Dette garnet er farget med lac, det er en type insekter som setter seg på greiner som har denne rødfargen.

Mønster: la opp 100 m på p 3,5 og strikket til 19cm før jeg begynte å felle (min mor har lite hode)
Garn: Shilasdair 4ply i fargen Hawthorn bestilt fra 123knit.com
Vekt: 25g


Mor ble glad for presang i posten, hun blir den fineste i løypa nå sa hun!

Jeg hadde bestilt en hespe i blått så jeg kunne strikke en til meg selv. Ellers fylte jeg opp kvoten med Filcolana Peruvian Highland wool. Fikk lyst å prøve meg på litt enkel mønsterstrikk og hva er vel mer perfekt enn barneluer? Gleder meg til å teste ut garnet.


Ha en aldeles super fredag!!

6 kommentarer:

 1. Flott lue, koselig å gi bort noe hjemmelaget:-)Hilsen fra Marianne

  SvarSlett
 2. Hei og tusen takk for hyggelige besøk hos meg :)

  Vedr hvordan jeg legger opp masker. Måtte sjekke om jeg fant 'min' måte ett sted på nett, slik at jeg lettere kan forklare. Og faktisk, på Drops sine sider - under håndarbeidsskolen viser de akkurat den måten jeg gjør det på. Ellers gjør jeg ikke noe spesielt, bare strikker vanlig rett og vrang videre.
  Men nå holder jeg på med ett prosjekt som også har vanlig vrangbord, og der står det i oppskriften at første omgang strikkes rett - og så begynner man med rett og vrang. Det ble veldig pent, kanskje det kan være ett triks for deg?

  Koselig blogg du har, vimpelgenseren var bare helt nydelig! :)

  Ha ei fin helg
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tips! Jeg prøvde ut den legg opp-metoden, virker som om den er mer elastsisk enn min så det ble bra resultat:) klem:)

   Slett
 3. Herlig lue, veldig kjekk presang, har strikket noen av disse! Happy Knitting!

  SvarSlett
 4. Så utrolig fin og enkel lue! Skjønner godt at din mor ble glad.
  Jeg synes jeg kan kjenne det herlige garnet, når du beskriver hva det inneholder. Fargingen av det høres både spennende og litt "skremmende" ut. Iallfall for oss som ikke liker insekter nært på kroppen. Hehe ;)
  Tror jeg må ta en titt innom den strikkesiden der du kjøper garnet!
  Takk for inspirasjon, og riktig god påske!

  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 5. Det så deilig ut! Garnet har jeg ikke fått testet ennå, men det er inspirerende å lese om andre som har testet det! moro at det er plantefarget. 123knit er en av nettfavorittene mine, jeg er storforbruker av peruvian highland wool til votter.

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...