torsdag 7. mars 2013

Vimpel ponchogenser


Som jeg skrev i forrige innlegg så er jeg ferdig med Pickles sin Vimpel ponchogenser. Nå kommer endelig bildene! Det var ganske kaldt denne dagen, men den holdt meg god og varm. Jeg må si jeg ble ganske stolt av meg selv som klarte å fullføre den! Det er første gang jeg strikker et så stort plagg og første gang jeg prøvde meg på mønsterstrikk. Brukte 5 uker på den, men jeg strikket også 4 babyluer og  klarte å komme mer enn halvveis på en annen genser også på den tiden. 

Jeg følte meg ganske så fin i denne der jeg spradet bortover langgata i solen. Jeg ble til og med stoppet av to søte damer som skrøytet og syns den var såå fin! Utrolig kjekt når sånt skjer :)) Fortalte de selvfølgelig hvor de kunne finne oppskriften. Syns Picklesjentene gjør en fabelaktig jobb med mønstre og garn så litt reklame er på sin plass.Som dere kanskje ser så gjorde jeg noen forandringer på den. Jeg ville ha den litt lenger, strikka både bolen og ermene lenger enn oppskriften sa. Jeg ville også ha litt mer bevegelighet til armene. Så etter en del tenking så kuttet jeg ut den første vimpelraden og strikket tilsvarende lengde i hovedfargen og satte ermene innpå samme pinne etter dette. Da var det lettere å få på seg veske, kjøre bil etc uten å måtte heise så mye på den. Har prøvd ponchoer før og har bare endt opp med å irritere meg...rene tvangstrøya noen ganger hehe..Det er hvertfall min smak.

Av en eller annen merkverdig grunn så oppdaget jeg et stykke oppi at jeg hadde mindre masker enn oppskriften, nøyaktig 16 mindre, som er én vimpel i de nederste radene..Kanskje like greit for den ble akkurat passe og ville ikke hatt den større. Knedå slår til igjen! Nice beinstilling hihi..(av en eller annen grunn så klarer jeg alltid å stå eller sitte knedete :D) Beina går i allslags vinkler:OLikte garnblandingen veldig godt, den ble supermyk! Kunne tenkt meg å laget en lignende men smalere modell av denne, med "normale" ermer. Dog uten mønster tror jeg..Men det får bli til høsten! 


Oppsummering
Mønster:  Pickles Vimpel ponchogenser str S/M
Garn: Pickles Merino Tweed i Nysnø og Fjell i det fjerne
Pickles Thin Alpaca i Naturlig lys grå og Sjø
Pinner: 3,5 og 4


Så nå skal neste genser avsluttes. Har på følelsen den blir litt større enn planlagt, men skitt au den blir nok fin for det. Utover dette så strikker jeg luer til alle tantebarna mine..6 stk! 


Ha en fin strikketorsdag med sol i hjertet 

16 kommentarer:

 1. Så flott den blei. Fikk lyst til å strikke en selv, kanskje jeg gjør det etterhvert også :D

  Legger deg til i blogglista mi (Kreative blogger i fanen )for her var det inspirasjon.

  SvarSlett
 2. Virkelig flott!! God idé å lage den med lengere ermer - det er min plan også - venter fortsatt på at de skal få inn min farge....

  Heidi / Wool-rocks.com

  SvarSlett
 3. Å, så fin den ble. Liker forandringene du har gjort. Du har all grunn til å være stolt av den:))

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelig kommentar:)
  Genseren var nydelig..har sett mønsteret, og du kledde den kjempegodt!!! Skjønner godt de skrøt av deg:)
  Ha gode marsdager videre, klem;)

  SvarSlett
 5. Ponchogenseren din ble kjempefin- og så flott du kler den!! :-)

  SvarSlett
 6. Virkelig kjempefin genser til deg!
  Fikk lyst på en sånn jeg også....
  Veldig fine farger :o))

  SvarSlett
 7. For en knallstilig genser, den kledde deg veldig! Legger meg til som følger jeg:)

  SvarSlett
 8. Denne genseren er så kul! Lyst på en selv :)
  Takk for at du vil følge bloggen min - jeg legger meg som følger her hos deg. Gleder meg til å følge deg.

  Veldig fin rosa genser med fletter på ermene, forresten!

  SvarSlett
 9. Pickles har virkelig fåt det til med den ponchogenseren. Og med endringene du har gjort ser det ut som den er enda bedre (liker ikke tvangstrøyer). Den kler deg veldig godt!

  SvarSlett
 10. Så utrolig fin den ble! Jeg har også fundert på å strikke denne... Du er den første jeg har sett (utenom Pickles, da) som har gjort den ferdig, og den er jo kjempetøff. Endringene du har gjort ser bra ut.
  Takk for hyggelig hilsen på bloggen min :-)

  SvarSlett
 11. Utrolig flott ponchogenser! Den kledde deg veldig godt:-) Har også en slik på pinnene men har bestemt for å gjøre den til en genser med kun vimpler øverst i rundfellinga. Kjenner at jeg angrer litt nå som jeg ser din flotte variant!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den blir sikkert kjempefin som genser! Har planer jeg og om å strikke den som genser, en gang.. ;)

   Slett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 13. Hei! Første gang jeg er innom bloggen din - her var det mye fint! Holder på med vimpler jeg også og hos deg fant jeg det jeg lette etter:)
  God helg til deg!

  SvarSlett
 14. Hei, veldig fin! I oppskriften skal en legge opp like mange masker til bolen i alle størrelser, 232 m. Stemmer dette?

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...