fredag 3. mai 2013

Seascape Bliss

Stripeprosjektet mitt gikk til vask mandag kveld og det overlevde! Valgte ullvask, kaldt vann og 600 på sentrifugen. Og bare sånn for sikkerhetskyld så slengte jeg den i en vaskepose og. Alt for å helgardere!

Genseren er til meg selv. Den er designet for å være avslappende og henge litt løst og ledig. Passer ypperlig til striper syns jeg og akkurat den rette casual looken.

Bedre bildet kommer senere, det regner idag så ta bilder ute ble uaktuelt....
Oppskrift: Tea with Jam and Bread, Heidi Kirrmaier på Ravelry
Garn: Rauma Mitu (alpakka/ull)
Farger: 0244 sjøfarge, 5775 turkis, 4199 korall brukte tilsammen 9,5 nøster
Str : M1 med strikkefasthet på 18 istedet for 19.

Moderasjoner:

 • strikka stripene annerledes bredde
 • skippet lommene
 • lengre ermer og minsket 10 masker på siste omg før vrangbord
 • vrangborden ble litt lenger på ermene og bolen
 • strikka bolen litt kortere og minsket 4 masker to ganger for å få litt fasong i livet og økte ut igjen ved hoftene
 • vrangbord på bolen ble strikket i hovedpinnen for å unngå at den ble strammere enn resten, jeg ville ha den litt vid


Denne var superrask å strikke! Og veldig kjekt med striper. Foruten om all trådfestingen...festa 70 tråder...urk! Men vel verdt det! Oppskriften er enkel skrevet og konstruksjonen lett å følge. Enkelt å forandre underveis til den fasongen du vil ha. Den er forresten strikket ovenfra og ned så en kan hele tiden prøve den for å se hvordan den passer, genialt!

Garnet er en drøm å strikke med! Så mykt og allikevel god spenst. Hver gang jeg prøvde den ville jeg ikke ta den av. Garnet kan strikkes på pinne 3,5 til 4,5 så det har stort bruksområde.

Fargene mine meg om sommer og sjø. Hytte på sørlandet, sitte på brygga med denne på og tærne i vannet. Solen i nakken og eneste lyden du hører er klukk klukk i vannet. Herlig!

Jeg har allerede begynt på enda en, til meg selv(fælt så ego jeg er da!) I min iver har jeg strikket så mye at jeg begynner å kjenne senebetennelsen igjen...så nå har det vært litt pause innimellom. Har heller ikke kommentert så mye til blogger i det siste. Har prøvd å holde meg unna ipaden også for å stoppe det i tiden...Jeg skal nok komme sterkere tilbake!

Ellers hadde jeg bursdag igår! Hurra!
Fikk masse blomster, kort og koselig venninnebesøk. Biffmiddag ute skal jeg og mannen ha i morgen:)Ha en fin fredag alle sammen!!!

6 kommentarer:

 1. Knallfin genser! Kjekt med prosjekter som går fort, men skjønner at 70 tråder kan være litt i meste laget:) Grattis med vel overstått bursdag, og god helg!

  SvarSlett
 2. Ååå, den var rett og slett knallfin! Elsker fargekombinasjonen:-) Kanskje jeg må herme? Er forresten helt enig med deg om Mitu - et herlig garn!

  Og forresten, gratulerer med dagen du hadde:-)

  SvarSlett
 3. Herlig genser! Alle fortjener litt egostrikk iblandt. Hørtes veldig kjedelig ut å feste 70 tråder.. (jeg hater akkurat den jobben), men når det er gjort og resultatet blir så bra angrer man ikke ett sekund ;)
  Gratulerer med overstått :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med overstått bursdag - ha en super helg!

  SvarSlett
 5. Gratulere med dagen som var :)

  Genseren ble lekker og strikket i Mitu så må den jo bli superdeilig å ha på også.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 6. Denne genseren likte jeg!
  Noe sånt kunne jeg tenkt meg selv også....

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...