tirsdag 26. november 2013

Julegaver # 2

Jeg er endelig ferdig med julegavestrikken! 
Det kjennes veldig godt å ha det gjort før desember begynner. Ikkestrikkedejulegaver er også på plass, nå gjelder det bare å pakke inn, poste julekort (kanskje kjøpe de først..) og handle inn julematen. Ikke minst gleder jeg meg til julepynting til helga! Lysene på trærne i hagen er klar til å skrus på, julegardiner og duk skal på bordene og nisser og lys skal få dekorere rundt i stua. 

Til julegaver har jeg strikket luer til 5 tantebarn og 5 voksne. Har endelig fått tatt litt bilder, men ikke så eneklt når det er så mye grått, trist og vått vær...Watch cap til mannen og svoger
Oppskrift: Min egen
Garn: Drops Nepal i sort og mørk grå (et nøste til hver)
Pinner: 4 og 4,5
Str: til 55-56 cm hodeTil 2 svigerinner og nevø
Oppskrift: Mine egne

Lys brun med mønster
Garn: Drops Nepal i farge kamel og offwhite
Pinner: 4 og 5
Str: dame

Hvit m/ enkel flette
Garn:Drops Nepal hvit
Pinner: 4,5 og 5,5
Str: dame

Stripete lue
Garn: Filcolana Peruvian i farge Sjokolade melange
og Abuelita tjukk merino i bølgeskum
Pinner: 4 og 5
Str: 2-4 år caTil nevø
link til prosjektside

Oppskrift: Regan Aviator hat
Garn: Drops Nepal i kamel og mellombrun
Pinner: 4,5
Str:2T-4T


Og så til slutt et spørsmål...
Jeg har noen oppskrifter på tilbehørstrikk som luer/pulsvarmere som jeg har lyst å dele. Det er en del jobb å skrive alt dette ned skikkelig på engelsk og norsk. Tenker derfor på om jeg skal ta betalt for noen av de. Derfor lurer jeg på hva dere syns om å betale for slikt? Er det noe dere gjør eller bruker dere bare gratisoppskrifter? 
I så fall hva syns dere er en grei pris for noe sånt? 
Jeg tenkte selv at det ikke er noe å ta samme pris for en lue som en kan få en genseroppskrift for...dette er ikke for å starte "butikk", men for å få litt igjen for jobben :)

Så fint om dere gidder å kommentere litt ang dette!6 kommentarer:

 1. Skal si du har strikka mange luer! Så artig med egen design på de herreluene, så flink du er!
  Dersom jeg finner et mønster av noe som jeg vil strikke, så betaler jeg gjerne for det. Gratismønster er selvfølgelig veldig greit, men som du sier så er det nok mye arbeid med å lage mønster. Kanskje du kan gjøre begge deler? Pris, nei det har jeg ikke så mye greie på, men jeg har betalt mellom 30 og 60 kroner for de mønstrene jeg har kjøpt. Lykke til! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja jeg tenkte å ha noen gratisoppskrifter og noen som betales for ;)

   Slett
 2. Gratulerer med å ha fullført julegavestrikkingen før desember! Imponerende! Det blir mye fint under treet i år ser jeg:)
  I forhold til det å selge mønster, så gjør jeg det selv. Det er mye arbeid å lage mønster, så det er greit å få litt igjen for det. Ser jeg et produkt jeg liker, kjøper jeg det mønsteret:)

  SvarSlett
 3. Så heldig du er som er ferdig med julegavestrikken!

  Det er veldig greit med gratismønster, men jeg forstår godt at du ønsker noe for jobben. Er mønsteret fint betaler jeg gjerne.

  SvarSlett
 4. Anne ♥ Tusen takk for god ord hos meg. Skjønner at du forstår og har stått opp i dette. Du beskriver det så klart og har så absolutt det rette ordet. Den RÅ følelsen man sitter igjen med. Vondt og vanskelig. Tungt å ikke få følge eller ta farvel med sine nære på den siste reisen, dele de siste timene... minuttene.. Jeg fikk ikke tatt avskjed, så jeg føler at jeg har så mye ugjort, så mye vi skulle ha gjort og pratet om. Skrev en siste hilsen til begravelsen, men ville gitt så mye mer for å sagt det til henne selv. Tunge tider.

  ♥♥♥

  Flittige du, så flink du er. Mye variert og flott. Datt av hele julekarusellen, men det blir jul og med barn i huset blir man stadig påminnet det.. :) Heldigvis.

  Nyt førjulstiden med ro og kos. Og stor takk ♥
  Stor klem til deg,
  Eli Kristin

  SvarSlett
 5. Så fine luer du har strikket! Falt spesielt for pilotlua nederst, den var ordentlig søt <3 Deilig å være ferdig med julegavestrikkingen så tidlig, nå kan du unne deg noe til deg selv. Når det gjelder betaling av strikkeoppskrifter, så kjøper jeg titt og ofte mønster på Ravelry, både luemønster, vottemøster og gensermøster. Jeg synes det er helt rimelig at den som har laget mønster skal ha noe igjen for jobben :) Jeg synes at prisen bør stå i stil med vanskelighetsgraden på plagget. Jeg betaler gjerne 30-40 kroner for et vottemønster, men for en nokså enkel flettelue så ville jeg ikke betalt like mye. Da ville jeg kanskje satt grensen med 15-20 kroner. Blir det dyrere, så bruker jeg heller tid på å regne meg til det selv. Det er min mening, men det er sikkert andre som mener noe annet :) Gleder meg til å se hva du legger ut! :)

  Jeg gleder meg også maaaasse til å pynte til helgen! Vi (samboerr og jeg) skal også bake pepperkaker på lørdag, og pakke inn kalendergavene til hverandre, så denne helgen blir superkoselig <3

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...