fredag 29. november 2013

Strikkebøker #2 - Skandinavisk tradisjonsstrikk

Jeg har litt dilla på mønsterstrikk for tiden og tenkte å vise noen bøker med skandinavisk/norsk tradisjonsstrikk. 

Først ut er "Lusekofta fra Setesdal" av Annemor Sundbø. Utrolig kjekk bok som tar for seg historien til lusekofta fra opprinnelse til nåtiden. Her blir det vist frem gamle variasjoner av mønsteret som hun har funnet på museer og fra fillehaugen til sjoddyfabrikken hennes. 
 

Annemor Sundbø har også gitt ut bok om det hun fant i fillehaugen, "Kvardagsstrikk - kulturskattar frå fillehaugen". Her er det mye morsomt å se, og hun tar for seg litt av plaggene hun har funnet, hvilken tid de er fra og motebildet den gang. Se for eksempel på dette strikka badetøyet!

 Disse to bøkene er litt vanskelige å få tak i. Jeg fant de på biblioteket og i tillegg kan de leses på nettsiden til Nasjonalbiblioteket. I nettbutikken til Hillesvåg selger de de fleste av Sundbø sine bøker, men disse har de bare på engelsk.Neste bok ut er en amerikansk, "Norwegian handknits, Heirloom designs from Vesterheim Museum" av Sue Flanders and Janine Kosel

Fantastisk flott bok med mange oppskrifter, bilder og historier fra utvandringen fra Norge. Muséet kan besøkes om en skulle være i Decorah i Iowa. 

Så har vi selvfølgelig "Norsk strikk". Dette er en samling av de tradisjonelle norske plaggene og mønstrene fra SandnesGarn, Rauma, Drops og flere. Kjekk bok, men syns noen av diagrammene i boka er litt vel små..
Sist men ikke minst, "150 Scandinavian knitting designs" av Mary Mucklestone

Dette er en bok full av border og motiver som du kan sette sammen som du vil. Motivet er vist i strikk og tgenete opp. I tillegg viser de flere fargevalg og det er store og lett leselige diagrammer. Noen få prosjekter bak i boka. Dette er mer et oppslagsverk til de som liker å designe selv og bli inspirert.

De engelske bøkene fant jeg på amazon.co.uk eller på amazon.com
Her fins det et lass av bøker innenfor strikk og hekling, de fleste e billigere enn norske bøker og mange av de har preview og anmeldelser fra andre kunder.

Som dere kanskje har skjønt så er det lett å gå amok på amazon!

Håper jeg har kunnet bidra til litt inspirasjon, jeg vet hvertfall hva jeg skal strikke på i helga!2 kommentarer:

  1. Flotte bøker du har fått tak i:-) Morsomt og ikke minst inspirerende å lese strikkebøker synes jeg:-) God helg! Klem Marianne

    SvarSlett
  2. Her kan man lett handle over evne ja:D Strikkebøker er så morsomt, jeg liker å titte på garnskapet og bla i bøkene jeg har før jeg legger meg:P Deilig måte å slappe av på;)
    Takk for tipsene på bøkene, de virker veldig spennende! Morsomt å lære litt historie også, strikking er blitt mye mer enn "bare pinner og garn".
    Ha en flott lørdag!

    SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...