onsdag 6. november 2013

Ull i bruk

Endelig fikk jeg tatt noen bilder så jeg også kunne skrive om min ull i bruk!


Fra venstre: Vimpelponchogenseren fra Pickles, gul og sjøblå er Tea with Jam and Bread av Heidi Kirrmaier


Vimpelponchogenseren strikka jeg i anbefalt garn, en tråd Pickles merino tweed og en tråd Pickles pure thin alpaca. Likte godt den garnblandingen, veldig myk og passelig varm uten å kjennes tett ut. Dette var det første mønsterplagget mitt noensinne. Det er litt typisk meg å sette i gang med et slikt krevende prosjekt uten å øve meg først. Syns den vridde vrangborden tok lang tid og etter noen vimpelrader syns jeg det begynte å bli ganske kjedelig. Strevde med å får det fint, men det gikk på et vis. At jeg brukte 5 uker på den mens jeg også begynte på en annen genser skjønner jeg ikke helt idag at jeg klarte, men jeg var vel så sta på at denne skulle jeg fullføre uansett, hehe!
Jeg brukte den en del i vinter, men merket etter noen ganger at den hadde seget veldig og den ble slapsete og enda større. Sikkert fordi det er en ganske myk garnblanding og så sitter en jo på den så da blir det vel fort slik. Hadde jeg visst det så hadde jeg nok strikket den mindre og kortere. Hvis jeg skal strikke den igjen så kommer jeg til å strikke den som genser med normale ermer. Jeg følte meg litt pingvin, og måtte heise på den hver gang jeg skulle bruke armene. Likte veldig godt i-cord avfellingen i halsen da.


Tea with Jam and Bread i gul og sjøblå fant jeg på Ravelry, og dette var mine første gensere strikket ovenfra og ned. Helt genialt syns jeg! Jeg valgte å strikke de i Rauma Mitu som er en blanding av alpakka og ull. Liker veldig godt det garnet. Mykt, varmt og passe tjukt å strikke med til min smak. Fins i mange fine farger, spesielt spreke farger. Duse toner er det ikke så mange av, da ville jeg heller brukt Drops Lima. Disse har blitt brukt en del og har holdt seg veldig fint. Ingen nupper, ingen siging! Veldig bra i vask også. Har vasket de én gang etter de ble ferdigstrikka og da slengte jeg de på ullvask i maskinen med lav sentrifuge.Fra venstre:  Turkis og hvit er Redy av Ankestrick, blå Il grande favorito av Isabell Kraemer


Jeg strikket først den hvite Redy i Abuelita baby alpaca merino i stedet for to tynne garn som oppskriften sier. Alpakkaen gjør at den ser litt puete ut uansett og dette må være det desidert mykeste garnet jeg har strikket med. Veldig kjekk oppskrift som er skrevet nøye og godt forklart. Eneste med den er at den siger litt nedover skuldrene pga konstruksjonen. Raglan sitter alltid best på meg, men jeg liker denne for det.

Den turkise/sjøfarga Redy strikket jeg i en størrelse mindre enn den hvite. Noe jeg angrer litt på for dette var et helt annet garn, MadelineTosh DK som er superwash. Garnet er veldig sprettent, mykt og glatt og det er en kjempefin glans i det som får fargen godt frem. Men i og med at dette er så sprettent så gir den ikke noe etter og jeg følte vel at den ble litt for tettsittende til min smak. Har brukt den bare to ganger og føler meg ikke helt vel i den, så muligens rekker jeg den opp så jeg får brukt det fine garnet til noe annet.

Og sist men ikke minst, min nye favoritt; Il grande favorito. Denne var en fryd å strikke! Tjukke pinner(6mm), herlig myk, pjuskete alpakka og en veldig bra skrevet oppskrift. Lett å tilpasse både lengde og vidde og jeg liker godt denne fasongen. Den har blitt brukt mye og er veldig god og varm, men samtidig kjennes den ikke for tykk ut siden den er strikket med to tråder, DSA Faerytale og DSA tynn alpakka. Den har ingen nupper(det får vel ikke alpakka?), holder fasongen og klarte seg fint på ullvask i maskin. Flere av denne blir det garantert!


Nå skal jeg fortsette på julegavestrikken og forhåpentligvis får jeg også snart plottet ned noen oppskrifter jeg har på lur!


10 kommentarer:

 1. Her var det mye fint du, godt å ha noen gensere å velge mellom ;) Synes disse ull i bruk innleggene er så artige å lese :D

  SvarSlett
 2. Det er så gøy å lese sånne Ull i bruk-innlegg. Morsomt at du har strikka Vimpelgenseren. Den hadde egentlig jeg også planer om, men jeg droppet den, nettopp av grunnene du nevnte (litt kjedelig å strikke + at den er litt upraktisk i bruk). Stripegenserne øverst var veldig stilige! Samme med Il grande favorito :) Må nok inn på Ravelry og legge litt i favorittlista nå ;)

  SvarSlett
 3. Så flott gjennomgang av plaggene og hva du liker med de ulike mønstrene og garnkombinasjonene! Fikk lyst til å strikke vimpelgenseren, men som vanlig genser. Veldig kjekt å vite at det kan være lurt å strikke en størrelse mindre enn det man vanligvis gjør.

  SvarSlett
 4. Så mange flotte gensere du har strikket!!!
  Jeg har strikket to gensere til meg selv...egentlig...men av en eller annen grunn havnet de hos dattera (joda, de ble for små til meg :-))
  Ha en fin dag! :-)

  SvarSlett
 5. For en samling flotte produkter!
  Kjenner meg igjen i at hodet strikker hurtigere enn hendene, så her står også prosjektene i kø:))
  Nyt helga som er like om hjørnet:)

  SvarSlett
 6. Så mange fine plagg du har strikket til deg selv! Creds til deg for det! :)

  SvarSlett
 7. Fine plagg, og flott å se at det er flere som strikker det samme plagget i andre farger. Takk for premien jeg fikk i forrige uke, har kost meg med teen og garnet har jeg en plan for. Ønsker deg ei fortsatt fin uke. Lene

  SvarSlett
 8. Så mange fine gensere!!! Flere av disse er på strikkelista mi - og nå tror jeg sannelig jeg vet hva jeg skal bruke Mitu-en på garnlageret til også :-)

  SvarSlett
 9. Hei! Kan du teste linken til oppskrifta nå? Nå skal den virke :)

  SvarSlett
 10. Jeg liker så godt å lese om ull i bruk, hyggelig å høre andres erfaringer med garn jeg også kunne tenkte meg å strikke med. Og takk for dine hyggelig kommentarer på min blogg - det varmer :)

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...