tirsdag 17. juni 2014

Julisokker

Det strikkes trutt og jevnt her for det om det ikke blir så mye blogging. Ellers er det hagearbeid og litt mer trening og enhver anledning til å sitte ute må også utnyttes!
Jeg prøver å strikke ett par sokker til hver måned. Til nå har jeg strikket mest i april, når jeg startet, og mai. Disse sokkene er nr 7 i rekken, altså for juli, men ble ferdig i god tid før 17.mai. Utrolig hvor lang tid det kan ta for å ta bilder og jeg glemmer hele tiden å lade kameraet. Så nå ble det mobilbilder i stedet, ellers kan del vel gå enda en måned...

Jeg var litt lei av å strikke de samme kosesokkene, så på ravelry fant jeg en gratisoppskrift med enkelt hullmønster. Måtte forandre på maskentallet for å slippe å gå så mye ned i pinnestørrelse, så de ble strikket med 36 m på pinne 4. I tillegg strikket jeg de tå-opp og valgte en short rows hæl. Når picotkanten oppe skulle felles fant jeg en grei beskrivelse på nettet for å sy den fast og allikevel få den elastisk. Fremgangsmåten finner du på denne bloggen. 

De passer meg perfekt og ble innviet på selveste 17. mai :)Oppskrift: Rainy Day Socks
Garn: Rauma Mitu
Pinner: 4
Str: Smal dame
Forbruk: 80 g
Mer detaljer om fremgangsmåten her


Ha en fin uke alle sammen!10 kommentarer:

 1. Disse var kjempefine, likte veldig godt fargen:) Du er flink som strikker så mye sokker. Jeg elsker å bruke hjemmestrikka sokker, men synes ikke det frister så mye å lage dem ;)

  SvarSlett
 2. Lekre sokker! Rosa er fint, da, og hullmønster gjør seg alltid.

  Fortsatt god sommer!

  Klem

  SvarSlett
 3. Søte sokker! Lurt å velge hullmønster til sommersokker i varmt garn :)

  SvarSlett
 4. Veldig søte sokker:) Heldige tær:)
  Blir som hos meg da, strikker men blogger ikke så mye om dagen:) Ting blir jo ikke ferdig heller hos meg da men, det vokser smått om smått:)
  Håper du får en varm og god sommer, håper dere får varmere vær snart:)

  SvarSlett
 5. Fiiiine sokker du strikker!
  Og jeg som satTe deg igang med sokkestrikkingen, en for hver mnd, henger etter!!!! Ja, det er sant. Har ikke noen junisokker enda, men begynte på noen i mai......kremt, små bare ligger der, uff. Men jeg har litt over en uke på meg, så jeg får se om jeg kan løsrive meg fra prosjektene mine, og strikke ferdig disse sokkene.........

  SvarSlett
 6. Helledussen så fine sokka da. kan nesten ikke brukes. Nydelige.
  Klem og god helg

  SvarSlett
 7. Så sommerlige og fine sokker! Herlig farge♡
  Håper virkelig det blir sol og varme og mye utestrikking snart! Her er det kald nordavind om dagen.....:(
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 8. Så fine og rosa. Elsker sånn bringebærrosa farge, og hullmønstrede sokker seiler opp som en favoritt på strikkefronten :)

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...