fredag 21. mars 2014

Strikke, strikke, strikke

Jeg strikker som bare det for tiden for jeg skal bli ferdig med en topp til niesen min sin 9- årsdag i april. Og samtidig fikk jeg ånden over meg og rakk opp min (nesten) første genser. 
Høsten 2012, når "alle" strikket Skappelgenseren og det var tomt for tynn alpakka, Iris og Faerytale overalt, meldte strikkelysten hos meg og. Jeg hev meg på bølgen impulsivt og med friskt mot. Da delene skulle sys sammen hadde den blitt til teltkjole... Attraktivt? Nei ikke særlig... Halsen var også ganske så vid så jeg ble lei hele greia og pakket den bort. 

Nå er genseren rekket opp og jeg berget mesteparten av garnet. Ja det er ikke så enkelt skal jeg si å rekke opp riller med Faerytale blandet i... det tok sin tid..og litt banning!
Jeg har litt på vrangborden nede igjen, i tillegg til begge ermene og halsen. 


Dette blir en god og tjukk glattstrikket raglangenser. Fin til å bruke i stedetfor jakke, når det milner litt vel og merke ; ) Det er enda ruskevær og kaldt om natten. Gleder meg til neste uke, da er det meldt sol hver dag! 

Jeg prøver så godt jeg kan å rase? videre på pinne 7 og innimellom slapper jeg av med striper på pinne 4 (herlig!) til niesen.


Novemberkaktusen min har visst bestemt seg for å blomstre nå. Den liker seg tydeligvis best i vinduskarmen på vaskerommet!


Og tusen hjertelig takk for responsen på Drømmestripegenseren min, jeg svever på en rosa sky ;)
Så hyggelig å få nye følgere, velkommen til dere!

Ha en fin helg!


13 kommentarer:

 1. Det er kjedelig å rekke opp, man bruker jo lang tid på å strikke disse plagga...Men det er jo deilig å få noe man kan bruke ut av det også da:P
  Gleder meg til å se gaven, regner med at den blir blogget når den er overlevert?;)
  Lykke til videre! Her går pinne varme; Marius med rundsal er ferdig, sokker på gang, tskjorte mangler 15 LANGE cm... men det går:D

  SvarSlett
 2. Synes du var lur som rakk opp genseren og strikker en ny :) Og ikke minst tålmodig ! Skappel genseren synes jeg personlig er oppskrytt, angrer på at jeg strikket min. Tror det blir en hyttegenser ;)
  Fin, fin helg til deg :)

  SvarSlett
 3. Det er vanskelig å rekke opp det garnet ja, men genseren ser ut til å bli flott, god helg

  SvarSlett
 4. Denne genseren blir nok kjempe fin og deilig til kjølige kvelder:-) Flink du er som har rekket opp,kjedelig...men sååå gøy når man strikker noe man blir kjempe fornøyd med:-) Fin farge også:-)
  Ønsker deg en fin helg:-)
  Klem

  SvarSlett
 5. Heisann
  Så lur du var, som rakk opp Skappelgenseren din. Vi selger fremdeles garn til denne genseren, sist i dag. Kunne ønske at de tenkte deg litt om, og strikket noe annet pent, men.........vi får solgt garn, da ;)
  Faerytalegarnet oppfører seg annerledes pga fargene, ja. Tror det har noe med behandlingen av det når det farges.
  Den røde, som jeg tilfeldigvis har strikket en jakke av, nupper mest :( og på meg nupper det meste!
  Den som nupper aller minst, er det mørk grå......synd jeg tok med meg hjem noen nøster lys grå, da :)

  Blir så fin, genseren din. Jeg så stripegenseren din nedi her, noe så lekkert. Et flott stykke arbeid.
  Her er det vin i glasset, og strikking i kveld. Jeg reiser ikke på tur før i morgen, og hvor det blir, ja det må du følge med på, vet du.
  Ha en hyggelig helg, Anne.

  SvarSlett
 6. Kjenner meg igjen der ja. Når en må rekke opp og det er to typer garn...æsj. Ser ut som om det du nå har strikket blir bedre. Selv synes jeg at Skappel sakene er litt vel overvurdert. Litt "keiserens ny klær".
  Klem

  SvarSlett
 7. Ikke artig å rekke opp...men noen ganger må det til...garn koster jo (som regel) "flesk", så det er lurt å med "gjenbruk" når resultatet ikke ble som forventet. Genseren din ser deilig ut!
  Jeg strikket Skappel-genseren til dattera mi, ho bor i Bergen for tida - så jeg vet ikke hvor mye den er i bruk.
  Gleder meg til å se gave-genseren du holder på med! :-)
  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 8. Noe garn er helt umulit å rekke opp… jeg tar med meg garn på tur nå, skal strikke en alá Skappeljakke til meg selv… fairytale og Drops alpaca, har funnet en kjekk garnbutikk på Gandal, de har så mye fint! Lykke til med prosjektet, ha en riktig god helg, klem fra meg

  SvarSlett
 9. Uff da kjedelig nok å rekke opp med vanlig garn. Håper du rekker å få den ferdig

  SvarSlett
 10. Det er ikke alt vi blir fornøyde med, og da er det bare å rekke opp hvis det går. Det dummeste er jo å ha plagg i skapet som aldri blir brukt. Jeg rekker opp rett som det er og synes det er fabelaktig at jeg kan få noe ut av garnet etterpå. Nå gleder jeg meg til å se når sakene blir ferdige.

  Riktig god helg!

  Klem

  SvarSlett
 11. Kjedelig å rekke opp!
  God helg!

  SvarSlett
 12. Det blir en skikkelig fin og god genser! Lurt å rekke opp så du får laget noe du blir mer fornøyd med. Jeg har brukt min Skappelgenser masse, men bare til hjemmebruk :))

  Riktig god helg, kos deg! :))

  SvarSlett
 13. Å rekke opp pusete garn (og ikke minst dobbel tråd) er en prøvelse. Men det er jo mye bedre å bare ta jobben og få frigitt nøstene, og dessuten ha et prosjekt mindre som tynger ;) Genseren du strikker på nå ser like nydelig ut som alle de andre du har laget. Spent på å se :) God søndag :)

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...