søndag 9. mars 2014

2 par Hengill

Her kommet bilder av de ferdige Hengillvottene. Tok visst fjorten år å få det gjort, men men, jeg får skylde på været ;)
Modellen er smal og lang som passer meg perfekt. Enkelt mønster å følge og mitt første prosjekt med Rauma finull. Etter disse har jeg flere ganger vært hos Husfliden og kjøpt inn mer av diverse farger. Det er jo så mange fine å velge i! Finullen blir så god og myk etter en vask og er et virkelig godt garn å strikke mønster med. Oppskriften finner du i boka "Varme Hender" av Agusta Thora Jonsdottir.
Jeg har skrevet mer om boka her.

Oppskrift: Hengill 1(Halaklettur i islands utgave)
Garn: Rauma Finull
Pinner: 2,5 og 3
Str: Medium dame
Forbruk:ca 40 g
Les mer om farger og forbruk på prosjektsiden


Oppskrift: Hengill 1
Garn: Rauma Finull,
Pinner: 2,5 og 3
Str: Medium Dame
Forbruk:43 g
Les mer om farger og forbruk på prosjektsiden

Dette er absolutt ikke siste parene jeg strikker fra denne boka!


I går hadde vi besøk av vår niese på snart 9 år. Broren hennes fikk en vest til bursdagen sin i januar og jeg har lovet henne en kortermet topp til hennes dag i april. Så når hun først var her så dro vi en tur innom Kvadrat kjøpesenter og garnmekkaet Kreaktiv for å finne farger. Det blir en stripete topp med 4 farger. Jeg var heldig og kan bruke 2 av de fra lageret! Så bar det hjem for å ta mål og legge opp. Hun hadde kjøpt seg et broderingsett og fikk prøvd seg på korssting for første gang, mens jeg strikka i reserfart. Til middag hadde vi Bondequiche og dessert ble en salig blanding av bringebær, blåbær, jordbær og banan :-P
En veldig vellykket og koselig lørdag for oss alle!


13 kommentarer:

 1. kjempe fine votter! Fine fargekombinasjoner også:) Finull har så utrolig masse farger, man øker garnlageret for der..
  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 2. Kjempefine votter du har strikket!!
  Garnet ditt i innlegget under her ser veldig godt ut -og jeg regner med vi får se mer av stripegenseren etterhvert, den tror jeg blir veldig fin!!
  Ha en fortsatt god søndag! :-)

  SvarSlett
 3. Så fine votter:) Gleder meg til å strikke mange par fra boken selv, flott bok! Takk for hjelpsomt svar angående kauni garnet :)

  SvarSlett
 4. Oi de var fine. Må bare prøve meg på mønstervotter, altså!

  SvarSlett
 5. Dette var votter som jeg likte også! Finull er et godt garn, men er litt hardt å strikke med, synes jeg. Men etter en vask eller toving er det kjempegodt. Og så alle de fine fargene, da.

  For en koselig lørdag dere hadde!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Superfine votter! Du gir meg lyst til å kjøpre Rauma finull. Måbare strikke opp mer fra lageret først. God Søndag (det some er igjen av den)!

  SvarSlett
 7. Dette var veldig fine votter!

  SvarSlett
 8. Kjempefine votter! Nå fikk jeg lyst til å kjøpe finull også, fargene er jo nydelige!
  Jeg har også sikret meg den boka, og strikket ett vottepar, men det ble jo sååå mye tråder å feste! Sånn er det å bruke mange farger;)

  SvarSlett
 9. Kjempefine votter! Jeg har også boka, men har enda ikke fått strikket noe fra den. Men det er så mange fine mønster i den, og store muligheter for fargevariasjon. Jeg var en gang innom Husfliden for å velge finullfarger til et prosjekt, men ble så overveldet over det store fargeutvalget at jeg endte opp med å gå tomhendt hjem ;) Det er en sjeldenhet, altså ;) Gleder meg til å se flere vottepar fra deg :) Jeg liker veldig godt det mønstret som er på forsiden av boka.

  SvarSlett
 10. Knallfine votter! Imponerende at du har strikket to par:-)

  SvarSlett
 11. Kjempe flotte votter! Likte fargevalgene dine :) Ha en fin uke!

  SvarSlett
 12. Disse var fargeglade og ser tykke og gode ut, ha en fin uke, hilsen Beth

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...