onsdag 15. januar 2014

Bursdagsvest

I helga fant jeg plutselig ut at jeg hadde lyst å strikke en vest i gave til min snart 5 år gamle nevø. Jeg har en del Peruvian liggende og i følge gutten selv liker han mørk og lys brun, hvit, rød og mørkeblå. Alle disse fargene hadde jeg så det var jo bare til å sette i gang.

Fant et mønster med raglan strikket fra toppen og ned så det kunne suse avgårde. 
Her er resultatet!
Jeg la til noen masker i vidden og noen cm på lengden ettersom jeg strikket etter str 4 år. Jeg strikker litt løsere enn oppskriften sier så jeg tror denne skal passe en stund fremover.


Oppskrift: Dormant Dandy
Garn: Peruvian Highlandwool
Pinner: 5
Str: 4 år med ekstra vidde etter deling og litt lenger
Mer om forbruk og farger finner du her

Til helga skal jeg gi denne og de tova vottene fra forrige innlegg til 5-åringen, gleder meg til å se hvordan det passer! Hvis jeg er veldig heldig så får jeg kanskje tatt et bilde av ham også, hehe


Sånn utenom dette så har jeg begynt på en genser, til meg selv(sjokk!!), i Faerytale. Strikket top-down denne også, bare etter mål. Jeg så på facebook for 2 uker siden at Gjestal hadde 30% avslag på alt glittergarn fra DSA!
Jeg klarte å kapre 7 nøster sort med glitter og strikker genseren med enkel tråd på pinne 4,5. Den blir fjærlett! Lite vits i med bilder(siden det bare blir en sort ullball) men jeg er ikke langt fra deling til ermer og bol. Ikke det at det går så radig…og litt kjedelig med ensfarget pjuske-filtre-garn så jeg trenger noe annet smått innimellom. 

Mon tro hva jeg skal finne på?
Legger hodet i bløt…
6 kommentarer:

 1. Så fin vest! Liker fargene og mønsteret!

  SvarSlett
 2. Flott vest i kjempefine farger! Godt med noen småprosjekter mellom de litt større :)

  SvarSlett
 3. Nydelig vest i fine farger, heldig 5-åring:)

  SvarSlett
 4. Den ble kjempe flott! Varmer nok godt i disse dager:)
  Genser til meg selv har jeg planer om også, men andre ting sniker i køen hele tiden. Kjøpte garnet i sommer, og det ligger fortsatt å koser seg. Men nå er det en kofte først, så Marius genser og så en tskjorte til min mor... SÅ meg:P
  Morsommere å glede andre med strikk enn seg selv;)

  SvarSlett
 5. Fin den var:) Håper han liker den!

  SvarSlett

Jeg elsker kommentarer og leser alle :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...